90 Χρόνια πριν… 17-5-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανα

Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαβίας είπεν ότι οι Σέρβοι από εκατονταετίας ηγωνίσθησαν υπέρ της ελευθερίας των ως και της των Κροατών και Σλοβένων. Εχομεν καθήκον –είπε– να διατηρήσωμεν την ενότητα του κράτους μας. Επί μακρόν τα βαλκανικά κράτη εχρησίμευσαν ως όργανα εις χείρας των Μ. ∆υνάμεων δι’ ιδίας αυτών επιδιώξεις. Ηδη όμως διεμορφώθη η συνείδησις της από κοινού προασπίσεως της ανεξαρτησίας των Βαλκανίων. Επεκράτησε το δόγμα «τα Βαλκάνια εις τους Βαλκανίους» μακράν οιασδήποτε εξωτερικής επιρροής.

Διευκρίνιση

Η πολιτική κατάστασις εσημείωσε χθες σημαντικήν εξέλιξιν προς την οριστικήν διευκρίνισίν της. Ο υπουργός των Στρατιωτικών κ. Κονδύλης εύρε την ευκαιρίαν να καταστήση γνωστόν προς τον κ. Πρωθυπουργόν ότι δεν αντιτίθεται εις την λύσιν της προσφυγής εις τας εκλογάς διά την εκκαθάρισιν του εσωτερικού ζητήματος διά της λαϊκής ετυμηγορίας. Η προς την κατεύθυνσιν αυτήν απόφασις της Κυβερνήσεως προϋποθέτει ότι θα ψηφισθούν προηγουμένως τα επίμαχα νομοσχέδια της τροποποιήσεως του εκλογικού νόμου και της διορθώσεως της επετηρίδος.

Διάψευση

Ο υπουργός της προπαγάνδας κ. Γκαίμπελς διέψευσε κατηγορηματικώς την πληροφορίαν καθ’ ην η κυβέρνησις σκέπτεται να λάβη νέα μέτρα εναντίον των εν Γερμανία Εβραίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT