90 Χρόνια πριν… 18-5-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάλογος

Ως γνωστόν, οι ράπται της ουγγρικής πρωτευούσης ετήρουν μέχρι σήμερον μαύρον κατάλογον όπου ανεγράφοντο τα ονόματα των κακοπίστων ή δυστρόπων πελατών των. Ο κατάλογος όμως αυτός είχε γίνει εσχάτως τόσον μακροσκελής που κάθε ράπτης ήτο υποχρεωμένος να οργανώση ολόκληρον υπηρεσία αρχείου. ∆ιά να αντιμετωπίσουν την δυσάρεστον αυτήν κατάστασιν, οι Ούγγροι ράπται συνεκρότησαν, την παρελθούσαν εβδομάδα, συνέδριον και απεφάσισαν να καταργήσουν τον μαύρον κατάλογον, αντ’ αυτού δε να εκδώσουν χρυσήν βίβλον περιέχουσαν τα ονόματα των πελατών που πληρώνουν πάντοτε τοις μετρητοίς και αργυράν δι’ όσους εξοφλούν, έστω και αργά, τα χρέη των.

Πολυγαμία

Ο πληθυσμός της Μεγ. Βρεττανίας παρουσιάζει κατά τα τελευταία έτη σημαντικήν ελάττωσιν. Το γεγονός τούτο απεκάλυψεν ο πρόεδρος των υπαλλήλων των Σκωτικών ληξιαρχείων κ. Φίλιπ, κατά την ετήσιαν συνέλευσιν του σωματείου του. […] Κατά τας προβλέψεις του, εντός μιας πεντηκονταετίας ο σημερινός πληθυσμός της Μεγάλης Βρεττανίας θα ελαττωθή κατά το ήμισυ. Εν τέλει, εξέφρασε την παράδοξον και ακράδαντον πεποίθησίν του ότι εις λίαν προσεχές μέλλον οι Αγγλοι θα αναγκασθούν να καταφύγουν εις την πολυγαμίαν, ως αποτελούσαν την μόνην λύσιν διά την αύξησιν του πληθυσμού της πατρίδος των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT