90 Χρόνια πριν… 23-5-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελιγράδι

Τριακόσιοι φοιτηταί της Νομικής οχυρωθέντες εντός της σχολής εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά τα υπό της Πρυτανείας ληφθέντα αυστηρά πειθαρχικά μέτρα, ημπόδισαν την είσοδον των καθηγητών. Εκλήθησαν αστυνομικοί, οίτινες εισέβαλον εντός της σχολής με εφ’ όπλου λόγχην. Οι φοιτηταί, εγείραντες εμπόδια με θρανία και λοιπά έπιπλα, διεξεδίκησαν σπιθαμήν προς σπιθαμήν την αίθουσαν εντός της οποίας είχον κρατήσει και καθηγητάς τινάς ως ομήρους.

Πολύτεκνοι

Το χιτλερικόν κράτος απεφάσισε να συνεχίση τον αγώνα του εναντίον της θνησιμότητος και υπέρ της αυξήσεως του πληθυσμού. Προς τον σκοπόν τούτον καθιέρωσεν ιδιαίτερον σήμα το οποίον θα φέρουν οι πολύτεκνοι γονείς αμφοτέρων των φύλων. Το σήμα τούτο παριστάνει τον χρυσούν αετόν του Ράιχ προστατεύοντα πέντε αετιδείς. Υπεράνω της φωλεάς διακρίνεται η σβάστικα και κλάδος δρυός.

Συναυλίες

Ετέθη εις εφαρμογήν ειδικός νόμος διά του οποίου απαγορεύεται η σύλληψις, η πώλησις και ο περιορισμός εις κλωβία όλων των ωδικών πτηνών, εξαιρέσει εκείνων που ανήκουν εις τους ζωολογικούς κήπους. Ο νόμος περιλαμβάνει πενήντα και πλέον είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων είνε τα αηδόνια, οι κορυδαλλοί, οι σπίνοι, οι καρδερίνες, αι αρμονικαί συναυλίαι των οποίων θα γεμίζουν πλέον την αγγλικήν ατμόσφαιραν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT