90 Χρόνια πριν… 29-5-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη

Η επίσκεψις τετρακοσίων νεαρών Ιταλών μελανοχιτώνων, των πλείστων μελών της φασιστικής οργανώσεως των Μπαλίλλα, εις το γαλλικόν χωρίον Λατυρμπύ της γαλλικής Ριβιέρας, απέληξεν εις αληθή μάχην μεταξύ επισκεπτών και χωρικών όταν οι πρώτοι ήρχισαν να άδουν τον φασιστικόν ύμνον, εις τον οποίον γίνεται λόγος και περί διεκδικήσεων της Ιταλίας επί της Κορσικής, της Σαβοΐας και της Νικαίας.

Μήνις

Τηλεγραφούν εκ Βουκουρεστίου ότι φαίνεται ως αποσοβηθείσα επί του παρόντος η έκρηξις δικτατορικού κινήματος εις την Ρουμανίαν. Τούτο οφείλεται εις το ότι ο πρωθυπουργός κ. Ταταρένκο έπεισε τον πρώην πρωθυπουργόν κ. Αγγελέσκο να μετάσχη της κυβερνήσεως αναλαμβάνων το υπουργείον των Στρατιωτικών αντί του ήδη υπουργού, εναντίον του οποίου και μόνον είχε στραφή η μήνις της ολότητος των αξιωματικών.

Δυσμενώς

Η Μεγάλη Βρεττανία, οχυρουμένη όπισθεν των γνωστών απόψεων της ναυτικής και αποικιακής της πολιτικής, θ’ αντετάσσετο εις την τουρκικήν αξίωσιν [για οχύρωση των Στενών των ∆αρδανελλίων]. Πιστεύεται ότι και η Γαλλία θα έβλεπε δυσμενώς εν τοιούτον ενδεχόμενον εκ του φόβου ότι το μέτρον τούτο θ’ ανεκίνει το ζήτημα της αναθεωρήσεως των συνθηκών ειρήνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT