90 Χρόνια πριν… 30-5-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση

Κατά πληροφορίας εκ Μόσχας, ο εν Ουασιγκτώνι πρεσβευτής των Σοβιέτ έλαβεν οδηγίας να γνωρίση προς την κυβέρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών ότι τα Σοβιέτ επιθυμούν να λύσουν το πρόβλημα των προπολεμικών ρωσσικών χρεών συμφώνως προς τας προτάσεις τας γενομένας προς τον Πρόεδρον Ρούζβελτ υπό του επί των Εξωτερικών Επιτρόπου Λιτβίνωφ. Πάντως, είπε, δεν δύναται να γίνη λόγος περί αναγνωρίσεως των χρεών των συνομολογηθέντων υπό της κυβερνήσεως Κερένσκυ.

Αποδοκιμασίες

Πληροφορίες εκ Σόφιας αναφέρουν ότι οι Βουλγαρομακεδόνες οι οποίοι μετά την χθεσινήν λειτουργίαν εις τον ναόν της Αγίας Σοφίας συνεκρότησαν διαδήλωσιν, διερχόμενοι προ των ανακτόρων, εξετράπησαν εις αποδοκιμασίας κατά του Βασιλέως και της δικτατορίας κραυγάζοντες: «Κάτω η σερβική Κυβέρνησις!» (υπονοούντες την Κυβέρνησιν Γκεωργκήεφ). Οι διαδηλωταί διελύθησαν βιαίως υπό της αστυνομίας και στρατιωτικής δυνάμεως. […] Το όργανον του συνδέσμου «Σβενό» απειλεί βιαίας μεταρρυθμίσεις προς αναδιοργάνωσιν της Βουλγαρίας.

Εκεχειρία

Αγγέλλεται εκ Καΐρου ότι καθ’ α ανακοινούται επισήμως ο Ιμπν Σαούντ συνήνεσεν εις την παράτασιν της εκεχειρίας μετά του Ιμάμη της Υεμένης επί πολλάς ημέρας, όπως δοθή εις αυτόν ο αναγκαίος καιρός διά την εκτέλεσιν των τεθέντων όρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT