90 Χρόνια πριν… 31-5-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαλασσοπόροι

Νέα στοιχεία, οφειλόμενα εις τας ερεύνας του καθηγητού Ρόναλν Ντίξον, έρχονται να ενισχύσουν την ιδέαν ότι οι κάτοικοι της Πολυνησίας εγνώριζαν την Αμερικήν πολύ πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος. Ο Αμερικανός σοφός στηρίζει κυρίως την γνώμην του εις το ότι πολλά προϊόντα Αμερικανικής προελεύσεως –μεταξύ των οποίων η γλυκοπατάτα– εκαλλιεργούντο εις την Πολυνησίαν πολλούς αιώνας πριν της αφίξεως του Μαγγελάνου εις το εξωτικόν αρχιπέλαγος. Ο κ. Ντίξον εξηκρίβωσεν ότι οι κάτοικοι της Πολυνησίας ήσαν τολμηροί θαλασσοπόροι, διέπλευσαν τον Ειρηνικόν Ωκεανόν και έφθασαν εις τας ακτάς της Νοτίου Αμερικής ολίγον προ του δεκάτου αιώνος.

Μικροσκοπικά

Οι Ελβετοί ωρολογοποιοί διά να επιδείξουν την τελειότητα εις την οποίαν έχουν αναγάγει την λεπτοτάτην τέχνην των, ωργάνωσαν ειδικήν έκθεσιν εις την Ζυρίχην. Εις την έκθεσιν τον γενικόν θαυμασμόν προσελκύει το τμήμα των μικροσκοπικών ωρολογίων, πολλά των οποίων δεν υπερβαίνουν το ενάμισυ χιλιοστόμετρον.

Καταδίκη

Η προκήρυξις [των Γερμανίδων Εθνικοσοσιαλιστριών] καταδικάζει τας γυναίκας που βάφονται, μακιγιάρονται, καπνίζουν ή με εκκεντρικότητας προσπαθούν να ελκύσουν την προσοχήν των ανδρών. […] Η ωραιότης εξαρτάται από την υγείαν και όσαι θέλουν να ζήσουν ευτυχείς πρέπει να διατηρούν την φυσικήν απλότητά των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT