90 Χρόνια πριν… 1-6-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O άργυρος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διά 263 ψήφων κατά 77 απεδέχθη το νομοσχέδιον περί νομισματοποιήσεως του αργύρου, το οποίον παρεπέμφθη εις την Γερουσίαν, όπου πιστεύεται ότι θα ψηφισθή αμέσως. ∆ιά του νομοσχεδίου, ο υπουργός του Θησαυροφυλακίου εξουσιοδοτείται να αγοράση εις τας Ην. Πολιτείας και το εξωτερικόν 1.314.000.000 ουγγίας αργύρου. Τα αποθέματα αργύρου τα ευρισκόμενα εις τας Ην. Πολιτείας θα αγορασθούν προς 50 σεντς την ουγγίαν.

Αυτοκτονία

Ο «Εωθινός Ταχυδρόμος» γράφει ότι εκείνο όπερ εγελοιοποίησε την ∆ιάσκεψιν του Αφοπλισμού είνε η στάσις της Γερμανίας. Και αν αύτη δεν παράσχη αποδείξεις περί της καλής της πίστεως, θ’ απετέλη αυτοκτονίαν εκ μέρους των γειτόνων της η μη λήψις αναλόγων μέτρων, διότι η παρ’ αυτής διεκδικουμένη ισοτιμία δεν αποτελεί άλλο τι ειμή συγκεκαλυμμένην προσπάθειαν προς απόκτησιν υπεροχής.

Αιμοδιψής

Ο τρομερός Ντίλιγκερ, ο υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος της Αμερικής, συνεχίζει την εγκληματικήν του δράσιν. Την παρελθούσαν Κυριακήν εφόνευσε μεταξύ Σικάγου και Γκάρυ δύο αστυνομικούς οι οποίοι διέταξαν να σταματήση το αυτοκίνητόν του. Το νέον διπλούν έγκλημα ανεστάτωσε την Αμερικανικήν αστυνομίαν, η οποία εξαπέλυσε χιλιάδας πρακτόρων της προς καταδίωξην του ασυλλήπτου αιμοδιψούς ληστού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT