90 Χρόνια πριν… 5-6-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδρομή

Επιδημία πυρκαϊών ήλθε να αυξήση τας σοβαρωτάτας ζημίας τας οποίας υφίστανται εφέτος αι Ηνωμέναι Πολιτείαι, συνεπεία της πρωτοφανούς ξηρασίας. Αι φλόγες κατέστρεψαν πολλά δάση και μεγάλας εκτάσεις φυτειών, πολλαί δε οικίαι απετεφρώθησαν εις τους αγρούς. […] Πλην των τρομερών αυτών πυρκαϊών, εσημειώθη επίσης και επιδρομή ακρίδων αι οποίαι, ιδίως εις την Μανιτόμπαν, κατέστρεψαν τα δημητριακά.

Επροβιβάσθησαν

Πολλή κίνησις την Κυριακήν στην Γλυφάδα. Τα σπιτάκια άρχισαν να κατοικούνται, οι πυτζάμες να περιφέρωνται και τα θαλάσσια ποδήλατα, τα οποία εφέτος επροβιβάσθησαν και απέκτησαν μοτέρ, να διασχίζουν περήφανα τα γαλάζια νερά. Χάρις εις αυτά, στις βάρκες και στα διάφορα «μότορ μποτς» […] η θέσις ενός απλού κολυμβητού είναι περίπου η ιδία με την θέσιν ενός πεζού εν μέσω πλατείας Ομονοίας.

Αίτημα

Αναφορικώς με τας πληροφορίας της «Εφημερίδος της Γενεύης» περί δυσμενούς δήθεν απηχήσεως εν Αγγλία της τουρκικής αξιώσεως περί επανεξοπλισμού των ∆αρδανελλίων, οι ενταύθα τουρκικοί κύκλοι παρατηρούν ότι πρόκειται περί παλαιού τουρκικού αιτήματος (ο Τεβφήκ Ρουσδή βέης ανέπτυξε το ζήτημα εν Γενεύη από του Μαΐου ήδη του 1933), το οποίον δεν είνε γνωστόν ακόμη ποίαν διαδικασίαν θ’ ακολουθήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT