90 Χρόνια πριν… 6-6-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράλειψη

Η νέα κρατική σύνθεσις, καθώς και η έγκρισις του νέου καταστατικού χάρτου της Αυστριακής ∆ημοκρατίας, ανεπτέρωσεν τας ελπίδας του Βασιλικού οίκου της Αυστρίας των Αψβούργων-Λωρραίνης και των εν γένει συμπαθούντων το μοναρχικόν πολίτευμα. Και τούτο διότι το νέον Αυστριακόν Σύνταγμα παρέλειψε, σκοπίμως ίσως, να περιλάβη τον καταργούντα τα δικαιώματα της δυναστείας των Αψβούργων νόμον της 3 Απριλίου 1919. Συνεπεία δε της παραλείψεως ταύτης, ήρχισε σημειουμένη ήδη ζωηρά φιλομοναρχική κίνησις διά την ενδεχομένην αθρόαν επιστροφήν των μελών της βασιλικής οικογενείας εις την Βιέννην. Εις τον Αρχιδούκα Ευγένιο παρεσχέθη άδεια εισόδου εις το αυστριακόν έδαφος παρ’ ότι ηρνήθη να ομόση πίστην εις το ∆ημοκρατικόν πολίτευμα.

Διαλύονται

Αγγέλλεται εκ Σόφιας ότι αι εφημερίδες πληροφορούνται ότι επίκειται η έκδοσις Βασιλικού ∆ιατάγματος δι’ ου άπαντα τα Βουλγαρικά πολιτικά κόμματα διαλύονται. Πάσα νέα κομματική οργάνωσις θα κηρύσσεται εκτός νόμου.

Εντεταλμένη

Η καρέκλα η οποία εξεσφενδονίσθη κατά του Βήματος της Βουλής ήτο εντεταλμένη, είχε σκοπόν. Η Κυβέρνησις απεφάσισε την εξόντωσιν του κ. Παπαναστασίου, και διώρισε δήμιόν της τον κ. Αναγνωστόπουλον και ανέθεσεν εις αυτόν να φέρη εις πέρας το έργον του με μίαν καρέκλαν (Γ. Βλάχος).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT