90 Χρόνια πριν… 8-6-1934

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρούσεις

Χιλιάδες περιέργων είχον συγκεντρωθή πέριξ του μεγάλου κτιρίου όπου θα εγίνετο το συνέδριον των Αγγλων φασιστών. Εις τας προς αυτό αγούσας οδούς είχον εν τω μεταξύ σημειωθή συγκρούσεις μεταξύ φασιστών και κομμουνιστών, η δε αστυνομία μετά κόπου κατόρθωσε να επιβάλη την τάξιν. Ισχυρά αστυνομικά τμήματα εφρούρουν την αίθουσαν εντός της οποίας ωμίλησεν ο Οσβαλντ Μόσλεϋ, διακοπτόμενος συχνά υπό των αντιπάλων του.

Πραξικόπημα

Αγγέλλεται εκ Κόβνο ότι χθες την νύκτα οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού Βολντεμάρας προέβησαν εις πραξικόπημα. Οι συνωμόται δεν συνήντησαν μεγάλας δυσχερείας. Ο Βολντεμάρας επανήλθε την νύκτα δι’ αεροπλάνου και εγκατεστάθη εις το Επιτελείον. Από της δευτέρας μέχρι της εβδόμης πρωινής οι στρατιωτικοί κατέλαβον όλα τα δημόσια κτίρια, γενόμενοι κύριοι της καταστάσεως.

Δολοφονία

Κατά τηλεγράφημα εκ Μαδρίτης, εδολοφονήθη χθες την εσπέραν υπό αγνώστων ο στρατηγός Μπερεγκέρ, αδελφός του στρατηγού ∆αμ. Μπερεγκέρ, τελευταίου πρωθυπουργού του Αλφόνσου ΙΓ΄. Ο στρατηγός εφονεύθη πυροβοληθείς καθ’ ην στιγμήν εξήρχετο της παρά τον Αγιον Σεβαστιανόν επαύλεώς του. Ο στρατηγός εξέπνευσεν αμέσως […] Λόγω της δολοφονίας επικρατεί μέγας αναβρασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT