90 Χρόνια πριν… 12-6-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακίνηση

Ο υπουργός των Εξωτερικών σερ Τζων Σάιμον, απαντών κατά την απογευματινήν συνεδρίασιν της Βουλής των Κοινοτήτων εις διαφόρους επερωτήσεις σχετικώς προς τας προτεινομένας τροποποιήσεις διατάξεων τινών της συνθήκης της Λωζάννης αφορωσών τας ανοχυρώτους ζώνας των ∆αρδανελλίων και του Βοσπόρου, εδήλωσεν ότι από έτους εγένοντο επανειλημμέναι απόπειραι ανακινήσεως του ζητήματος τούτου υπό του Τούρκου αντιπροσώπου εν τη Γενική Επιτροπή της ∆ιασκέψεως του Αφοπλισμού.

Διαμαρτυρία

Οι παραθερίζοντες εις Κυλλήνην μας αποστέλλουν ευλόγως κατηγανακτημένοι τηλεγραφικήν διαμαρτυρίαν επί της αδικαιολογήτου αποφάσεως των ΣΠΑΠ [Σιδηρόδρομοι Πειραιώς-Αθηνών-Πελοποννήσου] να καταργήσουν την βραδυνήν αμαξοστοιχίαν η οποία εξυπηρέτει τους λουομένους εις τα λουτρά της κωμοπόλεως, εξαναγκαζομένων ούτω των ατυχών αυτών να διανυκτερεύουν εις τα πλησίον χωρία ταλαιπωρούμενοι παντοιοτρόπως.

Φυσιογνωμία

Κατόπιν μακράς και προσεκτικής μελέτης ο γνωστός επιστήμων φυσιογνωμολόγος κ. Πέτρος Αμπραάμ κατέληξεν εις το συμπέρασμα ότι υπάρχει πάντοτε μεγάλη διαφορά μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς όψεως του προσώπου μας. Παρατηρήσατε επισταμένως το πρόσωπον ενός γνωστού σας· μελετήσατε και το δικό σας εις ένα καθρέπτην – και θα πεισθήτε ότι ο κ. Αμπραάμ έχει δίκαιον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT