90 Χρόνια πριν… 14-6-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέθοδος

Η κυριωτέρα κατηγορία την οποίαν οι αντίπαλοι του Ντόλφους χρησιμοποιούν […] είναι ότι θέλει να «φασιστικοποιήση» ή να «χιτλεροποιήση» την χώραν. Η μέθοδός του όμως εναντίον του κυριωτέρου κινδύνου, συνίστατο εις το να αποσπάση από τον χιτλερισμόν τα στοιχεία εκείνα που θα ημπορούσαν να επηρεάσουν την κοινήν γνώμην και να τα στρέψη εναντίον του Βερολίνου προς όφελος της αυστριακής ανεξαρτησίας.

Εξωφρενισμοί

Εις τας Αθήνας το μοντέρνο στυλ κατακτά ολονέν έδαφος, και αυτό, διότι οι διάφοροι ντεκορατέρ απεφάσισαν να εγκαταλείψουν τους εξωφρενισμούς εκείνους που προ δύο τριών ετών είχαν τρομοκρατήσει όλους τους κάπως συντηρητικούς ανθρώπους. Τώρα πια ανεκαλύψαμε ότι δεν είνε ανάγκη όλα τα έπιπλα να είνε από σιδηροσωλήνες, κρύσταλλα, και τετράγωνα κομμάτια ξύλο […].

Εθνικές

Υπό του υπουργού της Συγκοινωνίας κατετέθη εις την Βουλήν νομοσχέδιον διά του οποίου ορίζεται ότι χαρακτηρίζονται ως εθνικαί οδοί επί πλέον των χαρακτηρισθεισών κατά τας διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας αι ενούσαι είτε απ’ ευθείας, είτε διά του δικτύου των χαρακτηρισθεισών ήδη ως εθνικών οδών, πρωτευούσας επαρχιών ή υποδιοικήσεων μετά της πρωτευούσης του νομού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT