90 Χρόνια πριν… 15-6-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τέλους

Ο τέως βασιλεύς της Ισπανίας Αλφόνσος, απαντών εις ευχετήριον τηλεγράφημα το οποίον του απέστειλαν οι Ισπανοί βασιλόφρονες επί τη 48η επετείω των γενεθλίων του, εδήλωσεν ότι ουδέποτε παρητήθη των επί του θρόνου δικαιωμάτων του, υπέρ του τριτοτόκου υιού του Ινφάντου ∆ον Χουάν. Εις την ιδίαν επιστολήν ο τέως μονάρχης, ο οποίος διαμένει σήμερον εις το Φονταινεμπλώ, βεβαιοί τους Ισπανούς νομοταγείς ότι θα εκπληρώση μέχρι τέλους το καθήκον του, το οποίον δεν του είνε επιτετραμμένον να εγκαταλείψη.

Εθνική άμυνα

Αφού το ζήτημα της στρατιωτικής αμύνης της χώρας θα έλθη μέχρι της Γερουσίας, κατόπιν μιας ασκόπου και επικινδύνου επερωτήσεως, ας καταβληθή τουλάχιστον φροντίς όπως η σχετική συζήτησις περιορισθή εντός των κοινοβουλευτικών ορίων […]. Είνε όμως οπωσδήποτε θλιβερόν το θέαμα ενός Σώματος, εις το οποίον κυριαρχεί περισσότερον το κόμμα παρά το συμφέρον της χώρας, ανακινούντος ζητήματα προς δημοσίαν συζήτησιν ενώ εις όλα τα κράτη του κόσμου συζητήσεις φύσεως τοιαύτης δεν εξέρχονται ποτέ των τοιχών των στρατιωτικών Επιτελείων.

Δηλώσεις Πεταίν

«Η Γαλλία περιώρισε μεν τους εξοπλισμούς της ωχύρωσε δε τα σύνορά της κατά τοιούτον τρόπον, ώστε να μη φοβήται ουδένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT