90 χρόνια πριν στην «Κ»… 16-6-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΣ: Σπουδαιοτάτη διπλωματική συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των κ.κ. Μουσολίνι και Χίτλερ επί των εξής σημείων: α) Συμφωνία γενικού χαρακτήρος εις ην περιλαμβάνεται και καθιέρωσις τακτικών προσωπικών επικοινωνιών και αλληλογραφίας μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών. β) Αναγνώρισις της ανεξαρτησίας της Αυστρίας αλλ’ άνευ παροχής εγγυήσεων. Η Γερμανία δεν θα παράσχει οιανδήποτε υποστήριξιν εις την εν Αυστρία ασκουμένην τρομοκρατικήν δράσιν. γ) Εκδήλωσις επιθυμίας εκ μέρους της Γερμανίας όπως επανέλθη εις τους κόλπους της ΚΤΕ υπό την προϋπόθεσιν της αναγνωρίσεως εις αυτήν πλήρους ισοτιμίας εις το ζήτημα των εξοπλισμών. δ) Πλήρης συμφωνία επί της λήψεως μέτρων διά την ανάπτυξιν των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των παραδουναβίων χωρών.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ: Υπ’ όψιν του κ. Υπουργού των Στρατιωτικών ετέθησαν προς επικύρωσιν οι πίνακες των Μακεδονομάχων, οι καταρτισθέντες υπό της οικείας επιτροπής επί τη βάσει των στοιχείων εκάστου. Η αρμοδία υπηρεσία ας επιταχύνη την διεκπεραίωσιν του ζητήματος διά να μη παρατείνεται η εκκρεμότης και η διαιώνισις υποθέσεων σχετιζομένων με τα συμφέροντα μιας τάξεως ανθρώπων δικαιουμένων κάθε ευμενείας του Κράτους.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Οι Γερμανοί κομμουνισταί […], εις τας ξένας χώρας εις τας οποίας ζητούν καταφύγιον, καταδιώκονται από τους ομοϊδεάτας των «ναζί» αντιπάλων των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT