90 χρόνια πριν στην «Κ»… 18-6-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψωμα 304

Ο στρατάρχης Πεταίν προήδρευσε της σημερινής τελετής των αποκαλυπτηρίων του μνημείου όπερ εστήθη εις Βερντέν προς τιμήν των 10.000 νεκρών οίτινες έπεσαν κατά τον μέγαν πόλεμον εις τον τομέα του υψώματος 304. Εις την τελετήν παρέστησαν πολλαί γαλλικαί και συμμαχικαί προσωπικότητες και αντιπροσωπείαι παλαιών πολεμιστών της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Αμερικής και του Λουξεμβούργου. Ο επίσκοπος του Βερντέν αιδεσιμότατος Ζυνιστί ηυλόγησε το μνημείον, όπερ απεκάλυψεν εις ανάπηρος.

Συμφωνία

Ο κ. Πρωθυπουργός […] επανέλαβεν ότι η ανάδειξις Προέδρου της Δημοκρατίας επ’ ουδενί λόγω επιτρέπεται να αποτελέση αντικείμενον κομματικής διαπάλης ή συναλλαγής. Κατά συνέπειαν ή θα επέλθη μεταξύ του πολιτικού κόσμου συμφωνία διά την υποψηφιότητα προσώπου κοινής εμπιστοσύνης όλου του πολιτικού κόσμου ή μοιραίως η κατάστασις θ’ αχθή εις την ενέργειαν βουλευτικών εκλογών.

Διαμαρτυρία

Εκ μέρους της Πανελληνίου γυναικείας επιτροπής κατά του πολέμου και του φασισμού ελάβαμεν έκκλησιν απευθυνομένην εις τας Ελληνίδας γυναίκας. Διά της εκκλήσεως αυτής καλούνται αι γυναίκες «να αντιδράσουν κατά του επερχομένου φασιστικού κύματος» και να καταβάλουν κάθε προσπάθειάν των διά την ματαίωσιν του προσεχούς πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT