90 Χρόνια πριν… 20-6-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσέγγισις

Ο Σάχης της Περσίας παρέστη σήμερον το απόγευμα εις συνεδρίασιν της Μεγάλης Εθνοσυνελεύσεως καθ’ ην ο πρωθυπουργός Ισμέτ πασάς εξεφώνησε λόγον εκφράζων την χαράν του διά την επίσκεψιν της Α.Μ. […]. Επίσης εξήρε την εκκαθάρισιν των μεθοριακών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών ως και τα αμοιβαία οικονομικά πλεονεκτήματα, άτινα θα προκύψουν εκ της προσεγγίσεως αυτής.

Οχυρώσεις

Παρίσιοι, 19 Ιουνίου – Η Κυβέρνησις κατέθεσεν εις την Γερουσίαν το νομοσχέδιον περί κατασκευής μεγάλων οχυρωματικών έργων διά την εθνικήν άμυναν. Ωμίλησεν ο πρόεδρος της επί της αεροπορίας επιτροπής της Γερουσίας, όστις εξήρε την ανάγκην της ταχείας επιψηφίσεως του νομοσχεδίου, δεδομένης της ανεπαρκείας ωρισμένων κατηγοριών γαλλικών αεροπλάνων εν συγκρίσει προς αεροπλάνα αναλόγων κατηγοριών άλλων εθνών.

Φυματικοί

Συνηγορούμεν και ημείς υπέρ της απόψεως όπως ή ο ∆ήμος ή το αρμόδιον υπουργείον εφεύρη οπωσδήποτε τα μέσα ίνα μη εκβληθούν της «Σωτηρίας» υπέρ τους 400 περίπου φυματικοί, ευρισκόμενοι, οι περισσότεροι, εις ικανοποιητικόν στάδιον θεραπείας. Η διακοπή των παρεχομένων νοσηλειών δεν θα ήτο μόνον σκληρά αλλά και επικίνδυνος διότι θα εξανάγκαζε τους φυματικούς αυτούς να αναζητήσουν άσυλον εις την πόλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT