90 Χρόνια πριν… 21-6-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύνοια

Αι εφημερίδες θεωρούν πιθανήν την αποχώρησιν του φον Πάπεν εκ της θέσεως του υποκαγκελλαρίου ως και των άλλων μη εθνικοσοσιαλιστών υπουργών. Την θέσιν του υποκαγκελλαρίου θα καταλάβη ο κ. Γκαίριγκ. Παρατηρείται, εν τούτοις, ότι ο φον Πάπεν τυγχάνει της ευνοίας του καγκελλαρίου Χίτλερ, ο οποίος είνε επίσης ο ίδιος μετριοπαθής.

Μις Νοικοκυρά

∆ιεξάγεται εις την Βουδαπέστην, τας τελευταίας αυτάς ημέρας, ένας πρωτότυπος όσον και πρακτικώτατος διαγωνισμός διά την ανάδειξιν της ικανωτέρας νοικοκυράς της Ευρώπης. […] Ο τίτλος θα απονεμηθή εις εκείνην η οποία θα συγκεντρώση την καλυτέραν βαθμολογίαν εις τας ακολούθους δοκιμασίας: α) Να ετοιμάσουν και να μαγειρεύσουν ένα ψάρι το οποίον πρέπει να σερβιρισθή χωρίς κόκκαλα και τεμαχισμένον. β) Να ετοιμάσουν και να ψήσουν ένα γλύκισμα. γ) Να πλύνουν δώδεκα πιάτα, δώδεκα μαχαιροπήρουνα, δώδεκα ποτήρια και ισάριθμες πετσέτες. δ) Να σχεδιάσουν και να κόψουν εις ένα χαρτί ένα παιδικό φορεματάκι και ε) Να περιποιηθούν και να διασκεδάσουν τέσσαρα παιδάκια.

Κιλκίς

Είκοσι και εν έτη συμπληρούνται από της ημέρας καθ’ ην η Ελλάς, νικηφόρος και δαφνοστεφής, έδιδε την ωραίαν μάχην του Κιλκίς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT