90 Χρόνια πριν… 22-6-1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδρομή

Η γνωσθείσα εις το Λονδίνον είδησις της πειρατικής επιδρομής εναντίον του Αγγλικού ατμοπλοίου «Σουν-Τιέν» προεκάλεσε εντονώτατα διαβήματα της Αγγλικής Κυβερνήσεως προς την Κυβέρνησιν του Νανκίν. Το γνωστόν και εις τους Αθηναίους αεροπλανοφόρον «Αετός» διετάχθη να πλεύση εσπευσμένως προς καταδίωξιν των πειρατών οι οποίοι μεταξύ των άλλων ηχμαλώτισαν και δύο αξιωματικούς του Βρεττανικού ναυτικού.

Ειδικός

Η Κυβέρνησις περιήλθεν εις την απόφασιν όπως αντιμετωπίση εξ ολοκλήρου το συγκοινωνιακόν πρόβλημα καθορίζουσα ενιαίαν συγκοινωνιακήν πολιτικήν. Προς τούτο κρατεί σκέψις να μετακληθή Γερμανός επιστήμων ειδικός περί τα συγκοινωνιακά ίνα αναλάβη την μελέτην του όλου προβλήματος και εισηγηθή τας ενδεικνυομένας λύσεις από τεχνικής και οικονομικής απόψεως.

Απεργία

Η απειλουμένη από ημερών απεργία των αρτεργατών Αθηνών εκηρύχθη χθες το απόγευμα. […] Επέτυχε κατά μέγα μέρος, των πλείστων εκ των αρτεργατών αποχωρησάντων της εργασίας των. Μικρόν ποσοστόν παρέμεινεν εργαζόμενον και ιδίως εις τα μικρά συνοικιακά αρτοποιεία. Η επιτυχία της απεργίας οφείλεται εις το γεγονός ότι τα διάφορα συντηρητικά και αριστερά σωματεία έχουν από κοινού υιοθετήσει τον απεργιακόν αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT