90 χρόνια πριν στην «Κ»… 23-6-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΣ: Σήμερον, ο Εδουάρδος – Αλβέρτος – ∆αυΐδ – Πάτρικ, πρίγκηψ της Ουαλλίας και διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρεττανίας και της Αυτοκρατορίας των Ινδιών, εισέρχεται εις το τεσσαρακοστόν έτος της ηλικίας του. Είνε, λοιπόν, σαράντα ετών, ο αεικίνητος αυτός νέος, ο οποίος εξακολουθεί, χάρις εις τα κατάξανθα μαλλιά του, τα διαυγή μάτια του και το ρόδινον χρώμα του προσώπου του, να παρέχη εντύπωσιν σπουδαστού του Κολλεγίου του Ητον; Είνε, λοιπόν, τεσσαρακκοντούτης ο πρίγκηψ αυτός, ο τόσον αφελής και χαριτωμένος, ώστε να διστάζουν πολλοί να τον πάρουν εις τα σοβαρά; Αλλοίμονον! Ολοι πίπτομεν θύματα της παρεξηγήσεως αυτής.

ΚΟΛΛΑΡΑ: Σκληρά ή μαλακά κολλάρα; Ιδού ένα πρόβλημα το οποίον αποκτά αρκετήν σπουδαιότητα διά το ανδρικόν φύλον ιδίως κατά την εποχήν των κυνικών καυμάτων. Προ πολλού τα μαλακά κολλάρα έχουν επικρατήσει ως πρακτικώτερα και δροσερώτατα, αλλά μια Αγγλική εφημερίς έρχεται τώρα να ανατρέψη αυτήν την πεποίθησιν. Η προσεκτική και ειδική εξέτασις του ζητήματος απέδειξεν ότι τα σκληρά κολλάρα είναι δροσερώτερα.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Το ζήτημα του προσωρινού φωτισμού της πόλεως δύναται να θεωρηθή ως λυθέν. Οι σημερινοί νεκροί λαμπτήρες θα αποκτήσουν φως, θα προστεθούν δε έτεροι 1.000-1.200 λαμπτήρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT