90 χρόνια πριν στην «Κ»… 26-6-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραίτηση: Η είδησις της παραιτήσεως του κ. Μακντόναλδ παρήγαγεν, ως ήτο επόμενον, βαθυτάτην αίσθησιν εις όλους τους πολιτικούς κύκλους. […] Είναι αληθές ότι η επισφαλής υγεία του κ. Μακντόναλδ επέβαλλεν εις αυτόν μακράν ανάπαυσιν και προσωρινήν απομάκρυνσιν εκ της ενεργού πολιτικής δράσεως. […] Ιδού ο λόγος διά τον οποίον εις την αποχώρησιν του κ. Μακντόναλδ αποδίδονται και αίτια πολιτικής εντελώς μορφής. Ιδίως αναφέρεται ότι ο Αγγλος πολιτικός δεν συμφωνεί με τους λοιπούς συναδέλφους του επί του ζητήματος των εξοπλισμών της χώρας του και ότι το πρόγραμμα της προσεχούς Ναυτικής ∆ιασκέψεως επέσπευσε την ληφθείσαν παρ’ αυτού απόφασιν.

Αξία: Είναι αδύνατον να νοηθή το ενδεχόμενον της εμφανίσεως και επικρατήσεως ενός δικτάτορος εις την Αμερικήν, διά τον κύριον λόγον ότι οι Αμερικανοί πολίται έχουν εις μεγάλον βαθμόν ανεπτυγμένην την συναίσθησιν της προσωπικής αξίας των.

Αισθητική: Τον κ. Νομάρχην Αττικοβιοιωτίας επεσκέφθη χθες το Συμβούλιον της Σχολής των Καλών Τεχνών και του υπέδειξε την λύσιν διαφόρων ζητημάτων σχετικών με την αισθητικήν της πόλεως ως και την διαρρύθμισιν διαφόρων πεζοδρομίων. Ο κ. Καλαμάρας θα συνεργασθή σχετικώς με τα ανωτέρω ζητήματα μετά του Δημάρχου κ. Κοτζιά εντός της εβδομάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT