90 χρόνια πριν στην «Κ»… 29-6-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

29 Ιουνίου 1914: Ο πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος απηύθυνε προς τον υπουργόν των Εξωτερικών της Αυστρίας το κατωτέρω τηλεγράφημα: «Παρακαλώ την Υ.Ε. να ευαρεστηθή να γίνη ο διερμηνεύς των βαθυσεβάστων μοι συλλυπητηρίων διά την σκληράν απώλειαν, την οποίαν η Α.Α.Μ. και η Σεβαστή του οικογένεια υπέστησαν διά της απωλείας των Αυτοκρατορικών Υψηλοτήτων Αρχιδουκός και της Α.Υ. της δουκίσσης του Χόχεμπεργ, πληγέντων παρ’ εγκληματικής χειρός».

Απόπειρες: Κατά τας πρώτας πρωϊνάς ώρας της σήμερον εσημειώθη σειρά δυναμιτιστικών αποπειρών εις την Ανω Αυστρίαν συνεπεία των οποίων το υπουργικόν συμβούλιον συνεκλήθη εκτάκτως την μεσημβρίαν. Ούτω, η σιδηροδρομική γραμμή Ινσμπρουκ-Γκάρνις-Πάρτεν Κίρχεν ανετινάχθη εις τρία διάφορα σημεία. Παρά το Μπλούντενς αι σιδηροδρομικαί γραμμαί ανετινάχθησαν μίαν ώραν μετά την διέλευσιν της αμαξοστοιχίας, ήτις μετέφερε τον κ. Μπαρτού εις Παρισίους.

Ανακούφιση: Τα Κρατικά Ενεχυροδανειστήρια θ’ αρχίσουν λειτουργούντα από της 15ης Αυγούστου. Μέχρι τούδε η υπόθεσις αυτή, καίτοι μελετηθείσα και οργανωθείσα καλώς, δεν έχει φθάσει εις το σημείον της πραγματοποιήσεως. Διά της εξαγγελλομένης όμως υπουργικής υποσχέσεως τα Κρατικά Ενεχυροδανειστήρια αποτελούν πλέον γεγονός το οποίον θα συντελέση τα μέγιστα εις την ανακούφισιν των πενομένων τάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT