90 χρόνια πριν στην «Κ»… 30 – 6 – 1934

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΡΙΑΜΒΟΣ: O Χίτλερ διήλθε την κρισιμωτέραν εβδομάδα αφ’ ης ανέλαβε την εξουσίαν αλλά κατήγαγεν αληθή θρίαμβον εξουδετερώσας ταυτοχρόνως τόσον την αντίδρασιν των φον Πάπεν και Γκαίμπελς όσον και του αρχηγού των χαλυβδοκράνων Σέλτε. Οι αξιωματικοί της Ράιχσβερ εδήλωσαν ότι δεν ευνοούν οιανδήποτε πολιτικήν μεταβολήν και ότι θα ανήκουν μόνον εις τας διαταγάς των Χίντεμπουργκ και Χίτλερ. [Φωτογραφία, οι πρώτες σβάστικες προστίθενται στα κράνη των Χαλυβδόκρανων]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Χθες το απόγευμα έφθασαν εις τον Πειραιά εκ Κων/πόλεως εξ ομογενείς, οίτινες από της εποχής της Μικρασιατικής εκστρατείας είχον συλληφθή μετ’ άλλων Ελλήνων του Πόντου και είχον μεταφερθή εις τα βάθη της Ανατολής, όπου ειργάζοντο αναγκαστικώς εις τα τσιφλίκια Τούρκων πασάδων.

ΤΑΧΕΙΑ: Απεφασίσθη όπως διά την ταχείαν διανομήν της αλληλογραφίας και εν συνεχεία της λειτουργίας εντός των σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών κινητών ταχυδρομείων, η πρωτεύουσα διαιρεθή εις οκτώ τομείς, ήτοι: Κεντρικόν Ταχυδρομείον, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Λεβίδου, Σταθμός Λαρίσης, Μακρυγιάννη, Θησείον και Κολωνάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT