90 Χρόνια πριν… 2-7-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολές

Εις τα εν Μόσχα ανάκτορα του Κρεμλίνου ανεκαλύφθησαν, κατά τας γενομένας επισκευάς, εις το κοίλωμα τοίχου πολυάριθμαι αυτόγραφαι επιστολαί, διαταγαί και στρατηγικά σχέδια του Μεγάλου Ναπολέοντος. Τα ευρήματα ταύτα, ανερχόμενα εις 360, έχουν μεγάλην ιστορικήν αξίαν, διότι περιλαμβάνουν άγνωστα κείμενα της αλληλογραφίας την οποία ετήρη ο Αυτοκράτωρ μετά της κυβερνήσεώς του κατά την διάρκειαν της εκστρατείας της Ρωσσίας.

Υποσκάπτεται

Το «Σάντεϋ Εξπρές» γράφει ότι η πρώτη εντύπωσις εκ των γεγονότων της Γερμανίας εις τους ενταύθα κύκλους είναι ότι το στασιαστικόν κίνημα το εξυφανθέν εις τα Γερμανικά τάγματα εφόδου και αι χρησιμοποιηθείσαι βάρβαροι μέθοδοι προς καταστολήν, υποσκάπτουν χωρίς καμμίαν αμφιβολίαν το κύρος του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος. Ο Φύρερ πρέπει να χρησιμοποιήση όλον του το γόητρον διά ν’ ανακτήσει το απολεσθέν έδαφος.

Ναυπηγήσεις

Τηλεγράφημα αγγέλλει ότι η Μόσχα απεφάσισε παραγγελίαν εις Γαλλικά Ναυπηγεία τεσσάρων θωρηκτών και τεσσάρων αντιτορπιλλικών, η Μ. Βρετανία θα επιδοθή ακάθεκτος εις την ενίσχυσιν των ναυτικών της δυνάμεων, η Ιταλία έχει υπό εκτέλεσιν νέα θωρηκτά συνολικού εκτοπίσματος 35 χιλ. τόννων, η Γαλλία δεν πρόκειται να στερήση, αι Ηνωμέναι Πολιτείαι ενέκριναν πρόγραμμα ευρυτάτων ναυτικών εξοπλισμών, η Ιαπωνία από μακρού ήδη επιδίδεται εις ναυπηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT