90 Χρόνια πριν… 3-7-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξάλειψη

Ο αρχηγός των τμημάτων εφόδου εις την επαρχίαν της Φραγκονίας εξέδωσε διαταγάς δι’ ων αποσκοπείται η εξάλειψις οιασδήποτε αναμνήσεως του Ρεμ εκ των τμημάτων εφόδου. Επιγραφαί με το όνομά του διεγράφησαν. Εικόνες του εσχίσθησαν και οι σύντροφοι και φίλοι του απεμακρύνθησαν εκ των γραφείων και γενικώς της ∆ιοικήσεως. Αι διαταγαί περί αποστολής εις αόριστον άδειαν ωρισμένων τμημάτων εφόδου θα εκτελεσθούν. Εις τους άνδρας των τμημάτων εφόδου απηγορεύθη να φέρουν τας στολάς των ειμή μόνον εφ’ όσον ευρίσκονται εν υπηρεσία.

Ενιαία δράση

∆ιά πρώτην φοράν το γαλλικόν κομμουνιστικό κόμμα και το σοσιαλιστικόν τοιούτον ωργάνωσαν κοινήν συγκέντρωσιν εν πλήρει ισοτιμία. Η συγκέντρωσις εγένετο εις την αίθουσαν Μπυλλιέ, εις την περισσότερον κομμουνιστικήν περιοχήν των Παρισίων. […] Οι ρήτορες εζήτησαν την απελευθέρωσιν του Γερμανού κομμουνιστού ηγέτου Τέλμαν και της Αυστριακής σοσιαλίστριας Πάουλα Ουάλις. Τρεις κομμουνισταί ρήτορες, εν οις ο Κασέν, και τρεις σοσιαλισταί ωμίλησαν περί ενιαίας δράσεως κατά του φασισμού.

Υποτίμηση

Αύριον θα συνέλθη το Αγορανομικόν Συμβούλιον, εις το οποίον ο εισηγητής κ. Σταυρινός θα αναγνώση την έκθεσιν την οποίαν κατήρτισεν επί του δυνατού της υποτιμήσεως διαφόρων ειδών της πρώτης ανάγκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT