90 Χρόνια πριν… 4-7-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισθοδοσία κληρικών

Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν της Ιεράς Συνόδου εγένετο μακρά συζήτησις επί του ζητήματος της μισθοδοσίας του κλήρου, εν τέλει δε διετυπώθη έγγραφον προς το υπουργείον της Παιδείας, εις το οποίον εκφράζεται η επιθυμία της Εκκλησίας όπως προς εξεύρεσιν πόρων διά την αύξησιν της μισθοδοσίας του κλήρου επιβληθή μικρά φορολογία επί των ειδών πολυτελείας.

Παραβίαση

Τηλεγραφούν εκ Βιέννης ότι ο Αυστριακός Τύπος ομοθύμως επικρίνει την άνευ δίκης εκτέλεσιν των αρχηγών των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών, πράγμα όπως, ως γράφει, αποτελεί παραβίασιν πάσης εννοίας δικαίου. Ο τρόπος καθ’ ον εξετελέσθη ο Ρεμ και οι σύντροφοί του αντίκειται εις την έννοιαν του ∆ικαίου ου μόνον των πεπολιτισμένων λαών, αλλά και αυτών των αγρίων. Κατά την εποχήν της αγριωτέρας απολυταρχίας εις την Ρωσσίαν των Τσάρων, οι ένοχοι παρεπέμποντο εις δικαστήρια.

Παραίτηση

Αγγέλλεται εκ Κωνσταντινουπόλεως ότι πολλοί καθηγηταί του Πανεπιστημίου υπέβαλον τας παραιτήσεις των εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά την ανεπάρκειαν των αποδοχών των. Επίσης οι καθηγηταί της Ιατρικής Σχολής ανεκοίνωσαν προς το υπουργείον της Παιδείας ότι είναι και αυτοί αποφασισμένοι να παραιτηθούν αν δεν αυξηθούν αι αποδοχαί των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT