90 Χρόνια πριν… 5-7-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεχνική πρόοδος

Αι τεχνικαί πρόοδοι αι οποίαι κατήργησαν τελείως τας αποστάσεις επέτρεψαν προ ημερών να γίνη εξ αποστάσεως δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων η επίσημος τελετή καθελκύσεως ενός μεγάλου πλοίου, το οποίον η Νοτιοαφρικανική Αποικία είχε παραγγείλει εις ένα Ολλανδικόν ναυπηγείον. Ο πρωθυπουργός στρατηγός Χέρτσογκ δεν ηδύνατο να απομακρυνθή από την Πρετώριαν διά να παραστή εις την τελετήν. Τούτο όμως δεν τον ημπόδισε να δώση από την πρωτεύουσάν του το σύνθημα της καθελκύσεως. Η απαραίτητος ενέργεια εξεπέμφθη διά του ασυρμάτου από την Πρετώριαν, ενώ ταυτοχρόνως διά του ιδίου μέσου μετεβιβάζετο και ο λόγος του. Ως γνωστόν, κατά τα εγκαίνια της Εκθέσεως του Σικάγου, η μεγάλη Αμερικανική πόλις εφωτίσθη χάρις εις ανάλογον ενέργειαν. Ο εφευρέτης Μαρκόνι επίεσεν ένα ηλεκτρικόν κουμπί εις την Ρώμην και αμέσως το Σικάγον επλημμύρησεν από φως.

Απεργιακά

Μετά τας πρωτοτύπους απεργίας των σκουπιδιαρέων και των αλιέων που συνέβησαν εσχάτως εις την ωραίαν αυτήν χώραν, ιδού και τρίτη απεργία διεκδικούσα και αυτή πολλήν πρωτοτυπίαν. Πρόκειται περί της χθες εκραγείσης απεργίας σφαγέων και εκδορέων ζώων, η οποία μάλιστα αναγγέλλεται εν θριάμβω από τας εφημερίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT