90 Χρόνια πριν… 6-7-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμματόσημα

Aπό μίαν στατιστικήν πληροφορούμεθα –εκτός του ότι τα γραμματόσημα ετέθησαν εν χρήσει από του 1840– ότι εκυκλοφόρησαν μέχρι σήμερον εις ολόκληρον τον κόσμον 61.056 διαφορετικοί τύποι γραμματοσήμων. Η πλουσιωτέρα εις γραμματόσημα χώρα του κόσμου είναι η Νικαράγουα, η οποία έχει να παρουσιάση 1.340 τύπους. Ακολουθεί η Κολομβία με 1.067 τύπους. Οσον διά την Γην του Εδουάρδου Ζ΄ είναι, αναμφιβόλως, η πτωχοτέρα εις γραμματόσημα περιοχή του κόσμου, αφού δεν εκυκλοφόρησεν μέχρι σήμερον παρά έναν και μόνον τύπον.

Δικτατορία

Αγγέλλεται εκ Βρυξελλών ότι το νομοσχέδιον δι’ ου παρέχεται εις την κυβέρνησιν Ντε Μπροκεβίλλ αληθής δικτατορική εξουσία διά το προσεχές δωδεκάμηνον υπεβλήθη εις την Βουλήν. Η σχετική εισηγητική έκθεσις τονίζει ότι έκτακτος ανάγκη επέβαλε το μέτρον προς βελτίωσιν της οικονομικής καταστάσεως.

Απειλή

Ιδού και μια είδησις εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: το Ψυχιατρείον ∆αφνίου ειδοποίησεν τον ∆ήμον Πειραιώς ότι εάν δεν καταβάλη την εκ 310 χιλ. δρ. οφειλήν του θ’ αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι νοσηλευόμενοι Πειραιείς παράφρονες και μανιακοί. Φανταζόμεθα ότι ο ∆ήμος Πειραιώς, ευρισκόμενος εις οικονομικήν κατάστασιν όχι ευχάριστον, δεν θα δυνηθή να εξοφλήση την οφειλήν, ώστε να θεωρείται βεβαία η πραγματοποίησις της απειλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT