90 Χρόνια πριν… 9-7-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποίηση

Οι γονδολιέροι της Βενετίας είνε ανάστατοι, κατόπιν της ληφθείσης υπό του Κράτους αποφάσεως όπως ελαττωθή ο αριθμός των –διά να καταπολεμηθή η κρίσις, η οποία μαστίζει και αυτό το επάγγελμα– και αυξηθή το προσωπικόν το εργαζόμενον εις μικράς ατμακάτους που διασχίζουν σήμερον τα νερά των καναλιών της πόλεως των δογών. «Αν καταργηθούν αι γόνδολαι, η Βενετία θα χάση το μεγαλύτερον μέρος της ποιήσεώς της», λέγουν οι γονδολιέροι, οι οποίοι είναι υπερήφανοι διά το ποιητικόν επάγγελμά των.

Μποϊκοτάζ

Πενήντα χιλιάδες Αμερικανών καθολικών, συγκεντρωθέντες εις το Κλίβελανδ, επ’ ευκαιρία της εκεί αφίξεως ενός απεσταλμένου του Πάπα, ώμοσαν να μποϋκοτάρουν αγρίως όλα τα ανήθικα φιλμ, τ’ απεργαζόμενα την ψυχικήν και πνευματικήν φθοράν των θεατών. Εκ παραλλήλου, η εβδομαδιαία εφημερίς της πρεσβυτεριανής εκκλησίας προσεφέρθη και αυτή να βοηθήση την αναληφθείσαν προσπάθειαν προς περιφρούρησιν της ηθικής.

Πληθωρισμός

Το ζήτημα του πληθωρισμού των επιστημόνων, το οποίον εξητάσθη χθες εν ειδική συσκέψει του κ. υπουργού της Παιδείας, είνε πρόβλημα εκ των ακανθωδεστέρων και δείται αμέσου λύσεως. Χιλιάδες επιστήμονες παραμένουν ήδη άνεργοι, εις αυτούς δε προστίθενται καθημερινώς νέοι. Η δημιουργηθείσα ούτω κατάστασις εγκυμονεί παντοειδείς κινδύνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT