90 Χρόνια πριν… 10-7-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρούσεις

Τα αιματηρά γεγονότα του Αμστερδαμ, οι πολύνεκραι συγκρούσεις μεταξύ κομμουνιστών και αστυνομικών αρχών, αι οποίαι ήρχισαν από της παρελθούσης Τετάρτης, χωρίς εισέτι να δοθή ένα τέρμα, μέχρι της στιγμής, προεκλήθησαν κατόπιν της ληφθείσης υπό της Κυβερνήσεως κατ’ αρχήν αποφάσεως όπως ελαττώση τα εις τους ανέργους παρεχόμενα επιδόματα. Οι κομμουνισταί εξεμεταλλεύθησαν την δυσφορίαν, η οποία ήτο επόμενον να δημιουργηθή εις την πολυπληθή, άλλως τε τάξιν των ανέργων, διά να οργανώσουν «μαχητικάς διαδηλώσεις».

Σιαμαίες

Ολόκληρον το Λονδίνον παρακολουθεί με ζωηρόν ενδιαφέρον την υπόθεσιν μιας εκ των Σιαμαίων αδελφών, εις την οποίαν το δικαστήριον ηρνήθη να της δώση άδειαν γάμου, χαρακτηρίσαν μίαν τοιαύτην πράξιν ανήθικον. Οι δικηγόροι όμως της Σιαμαίας εδήλωσαν ότι θα καταφύγουν εις το Εφετείον, διότι κατά την γνώμην των ο νόμος δεν ημπορεί να απαγορεύση την ευτυχίαν εις μίαν διότι η φύσις την ήνωσε σωματικώς με την αδελφή της.

90 Χρόνια πριν… 10-7-1934-1

Αγόρευση

«Ηχώ των Παρισίων», όργανον του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου, δημοσιεύει τας σχετικάς πληροφορίας [για ομιλία του Ρούντολφ Ες] υπό τους τίτλους: «Τι θέλει η Γερμανία. Μεγάλη φιλειρηνική αγόρευσις του Ες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT