90 Χρόνια πριν… 11-7-2024

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντοστογιέφσκι

Εις την Μόσχαν ανεκαλύφθησαν, τυχαίως, πολυάριθμα σκίτσα τα οποία, κατόπιν προσεκτικής εξελένξεως, απεδείχθη ότι ήσαν έργα του Ντοστογιέβσκη. Οι Ρώσσοι κριτικοί υποστηρίζουν ότι ο μέγας συγγραφεύς, όταν έγραφε τα μυθιστορήματά του, εσχεδίαζε τα σκίτσα των ηρώων του. Λόγω της μεγάλης των αξίας, απεφασίσθη όπως τα σχεδιαγραφήματα εκδοθούν εις ειδικόν τόμον και κυκλοφορήσουν εις ευρύτερον κύκλον.

Πατάτες

Οι κάτοικοι του Βερολίνου κατελήφθησαν υπό πανικού την παρελθούσα εβδομάδα, διότι εσημειώθη μεγάλη έλλειψις από πατάτες. Ουραί εσχηματίσθησαν έξω από τα παντοπωλεία, αλλ’ οι περισσότεροι των κατοίκων απεχώρησαν χωρίς να κατορθώσουν να αγοράσουν και ελαχίστην καν ποσότητα. Το δυσάρεστον είναι ότι η Γερμανία, μη διαθέτουσα ξένον συνάλλαγμα, αδυνατεί να εισαγάγη πατάτας. Κατόπιν τούτου, αι αρχαί απεφάσισαν να καθιερώσουν δελτία δι’ εκάστην οικογένειαν.

Επαναστάσεις

Γαλλικόν περιοδικόν δημοσίευσε μίαν περίεργον στατιστικήν εκ της οποίας προκύπτει ότι ο Ιούλιος είνε ο κατ’ εξοχήν μην των επαναστάσεων. Πρόσφατον παράδειγμα: η δευτέρα επανάστασις του Τρίτου Ράιχ, η οποία αιματοκύλισεν την Γερμανίαν, έγινεν την παραμονήν και κατά την διάρκειαν της 1ης Ιουλίου. Εάν ανατρέξωμεν εις την ιστορίαν, θα ίδωμεν ότι ο Ιούλιος, μην των κυνικών καυμάτων, υποβοηθεί την έκρηξιν στάσεων, επαναστάσεων, εξεγέρσεων και ανταρσιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT