90 Χρόνια πριν… 12-7-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισκευή

Αι Σοβιετικαί αρχαί απεφάσισαν να επισκευάσουν διάφορα μνημεία και εκκλησίας της Μόσχας, αι οποίαι είχον υποστεί σοβαράς ζημίας κατά την διάρκειαν των πρώτων ημερών της Επαναστάσεως. Μεταξύ των πρώτων επισκευάζονται η περίφημος εκκλησία της του Χριστού Γεννήσεως και η εκκλησία η οποία εκτίσθη κατά διαταγή της μητρός του Μεγάλου Πέτρου, Ναρύσκινα.

Εκτελέσεις

Αι αγγλικαί εφημερίδες πληροφορούνται εκ πηγής αξιοπίστου ότι ο αριθμός των τυφεκισθέντων κατά τας δύο πρώτας ημέρας της αντιχιτλερικής ανταρσίας υπερβαίνει τους 255. Ο αριθμός ούτος δεν περιλαμβάνει παρά μόνον τας εκτελέσεις αι οποίαι έχουν εξακριβωθή απολύτως και, συνεπώς, δεν αποτελούν τον οριστικόν απολογισμόν των δραματικών γεγονότων. Ο κατάλογος των θυμάτων δεν θα είνε πλήρης ειμή μετά την παρέλευσιν αρκετών ακόμη ημερών και τούτο διότι αι επίσημαι γερμανικαί αρχαί αποφεύγουν να ανακοινώσουν τον πραγματικόν αριθμόν των φονευθέντων.

Συνέδριο

Σήμερον ετερματίσθη το Συνέδριον του Διεθνούς Συμβουλίου των Γυναικών, εις το οποίον μετέσχον εξακόσιαι αντιπρόσωποι τριάκοντα τεσσάρων χωρών. Το συμβούλιον ειργάσθη υπό την προεδρίαν της λαίδης Αμπερντιν, έλαβε δε απόφασιν κατά της σωματεμπορίας και του εναερίου βομβαρδισμού, υπέρ της ισότητος των δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών εις μισθωτάς υπηρεσίας κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT