90 Χρόνια πριν… 13-7-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογοκρισία

Κατόπιν των αλλεπαλλήλων διαβημάτων των οργανώσεων της καθολικής και διαμαρτυρομένης Εκκλησίας, απεφασίσθη όπως επιβληθεί αυστηρά λογοκρισία εις τα αμερικανικά φιλμ που παράγονται κατά εκατοντάδας εις το Χόλλυγουντ. Κύριος σκοπός του μέτρου αυτού είνε η περιφρούρησις της ηθικής, εναντίον της οποίας τόσον οι σκηνοθέται όσον και αι διάφοροι καλλιτέχνιδες με τα υποβλητικά ντεζαμπιγιέ καταφέρουν συχνά καίρια πλήγματα.

Αποζημίωση

Εις την Αγγλία ευρίσκονται εις την ημερησίαν διάταξιν αι αγωγαί γυναικών που ζητούν αποζημίωσιν από τους μνηστήρας των οι οποίοι, μετανοούντες διά την απόφασιν που έλαβον να υποταχθούν εις τους συζυγικούς δεσμούς, διαλύουν τους αρραβώνας των. Αι Αγγλίδες υποψήφιοι νύφαι λέγουν ότι οι αρραβώνες αποτελούν συνάλλαγμα του οποίου η λήξις λέγεται γάμος. Η μνηστή, κατά την υπογραφήν της συναλλαγματικής δίδει εις τον άνδρα την καρδιά της. Πιστεύει, δηλαδή, εις τας υποσχέσεις του και, συνεπώς, όσοι τας αθετούν πρέπει να πληρώνουν.

Συμπλοκή

Τηλεγραφούν εκ Μικρο-Μάνης ότι αι οικογένειαι Γαλανάκη και Σκουρλέτη συνεπλάκησαν διά κτηματικάς διαφοράς. Μεταξύ των συμπλακέντων αντηλλάγησαν υπέρ τους 50 πυροβολισμοί. Εις την συμπλοκήν μετέσχεν και η μήτηρ του Σκουρλέτη, η οποία και εφονεύθη, ετραυματίσθη δε σοβαρώς ο Γαλανάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT