90 Χρόνια πριν… 16-7-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερβολικό

Εις το Εφετείον του Λονδίνου ήρχισεν η συζήτησις της πρωτοδίκου αποφάσεως διά της οποίας η Κινηματογραφική Εταιρία Μέτρο-Γκόλντουιν-Μάγιερ είχε καταδικασθή να πληρώση αποζημίωσιν 25.000 λιρών εις την πριγκήπισσαν Γιουσούπωφ, συνεπεία της δυσφημιστικής δι’ αυτήν ταινίας «Ρασπούτιν». Ο δικηγόρος της εταιρίας υπεστήριξεν ότι το επιδικασθέν εις την πριγκήπισσαν ποσόν είναι υπερβολικόν. […] Η πριγκήπισσα ήτο ανεψιά του Τσάρου και Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσσίας.

Παρανάλωμα

Τριάκοντα προσκυνηταί εκάησαν ζώντες εις εν τέμενος των νοτίων Ινδιών, όπερ αιφνιδίως ανεφλέγη κατά τινά ασυνήθη τελετήν. Οι ιερείς έρριπτον προς αλλήλους ανημμένας δάδας, μία όμως εξ αυτών, διαφυγούσα των χειρών του ιερέως, κατέπεσε και ευρούσα εύφλεκτον ύλην μετέδωκε το πυρ εις ολόκληρον το τέμενος, το οποίον εγένετο εντός ολίγων στιγμών παρανάλωμα του πυρός.

Απεργίες

Η κατάστασις εις τον Αγιον Φραγκίσκον καθίσταται σοβαρωτάτη μετά τας συνεχιζομένας και επεκτεινομένας απεργίας. Εις την πόλιν μόνον οι απεργοί ανέρχονται εις 92 χιλιάδας, εξ ων οι 27.000 λιμενεργάται. […] Συνεπεία της απεργίας τα τρόφιμα ήρχισαν να εξαντλούνται, μέγας αριθμός καταστημάτων και ξενοδοχείων έκλεισαν και παρατηρείται έλλειψις αλεύρων, πατάτας, ζακχάρεως, ορύζης, πάγου, βενζίνης κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT