90 Χρόνια πριν… 17-7-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρανάλωμα

Μία συγκλονιστική είδησις, άγγελμα πραγματικής εθνικής συμφοράς, μας μετεδόθη χθες την εσπέραν εκ Πατρών: Η ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου εγένετο εντός ολίγων ωρών παρανάλωμα του πυρός: Το άγγελμα δεν θα καταθλίψη μόνον τους Ελληνας διά τους οποίους η μονή αυτή υπήρξεν […] σύμβολον πάντοτε ηθικής ελευθερίας. Θα λυπήση και τον διεθνή πνευματικόν και καλλιτεχνικόν κόσμον.

Καταφύγιο

Τας τελευταίας ημέρας η ζέστη κατέστη αφόρητος και οι δυστυχείς κάτοικοι όχι μόνον της πρωτευούσης αλλά και των προαστείων και της ακτής ζουν και κινούνται υπό θερμότητα 38 βαθμών. Η ελληνική ακτή έχει γίνει το μοναδικόν καταφύγιον των ψηνομένων Αθηναίων και ιδίως του γυναικοκόσμου. Από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός από του Φαλήρου μέχρι της Βουλιαγμένης η θάλασσα είναι πλημμυρισμένη από λουομένους.

Καταιγισμός

Το [βρετανικό] Ναυαρχείον ανακοινώνει ότι ιστιοπλοούσα λέμβος ανήκουσα εις το καταδρομικόν «Ντεβονσάιρ», της οποίας επέβαινον τρεις αξιωματικοί, υπέστη καταιγισμόν πυρός εκ μέρους των Τούρκων ακτοφρουρών των ευρισκομένων επί της ασιατικής ακτής, έναντι της ελληνικής νήσου Σάμου, όπου ήδη ναυλοχεί το «Ντεβονσάιρ». […] Διετάχθησαν εσπευσμένως ανακρίσεις διά της συνήθους διπλωματικής οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT