90 Χρόνια πριν… 18-7-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυδραλλιοβόλα

Λόγω της εκτάσεως της απεργίας εκλήθη υπό τα όπλα η εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας, ήτις κυρίως συνεκεντρώθη εις Αγιον Φραγκίσκον επαγρυπνούσα διά την τήρησιν της τάξεως και την εξασφάλισιν του ανεφοδιασμού της πόλεως. Οι άνδρες της εθνοφυλακής τρέφονται με συντετηρημένας τροφάς, διότι η διάθεσις νωπών τοιούτων είναι αδύνατος. Εις τα στρατηγικά σημεία έχουν τοποθετηθή μυδραλλιοβόλα και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα.

Σύμπραξη

Αγγέλλεται εκ Παρισίων ότι ο κομματικός αγών εις την Γαλλία εισήλθεν εις νέαν φάσιν κατόπιν αποφάσεως του σοσιαλιστικού κόμματος όπως συμπράξη μετά των κομμουνιστών εις τον αγώνα κατά του πολέμου και του φασισμού. Οι σοσιαλιστικοί κύκλοι τονίζουν ότι η σοσιαλιστική επανάστασις εισήλθεν εις νέαν φάσιν. Οι εθνικιστικοί αφ’ ετέρου κύκλοι δηλούν ότι το μέλλον του έθνους ευρίσκεται εν κινδύνω και επιβάλλεται ταχεία δράσις.

Απώλεια

Η εθνική συμφορά της απωλείας της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου μετά των εν αυτή κειμηλίων, παρέχει εις το Κράτος εν πικρόν, πικρότατον μάθημα διά την μέχρι τούδε ασυγχώρητον εγκατάλειψιν των εθνικών και καλλιτεχνικών θησαυρών μας εις τας διαφόρους Μονάς υπό συνθήκας τας οποίας μόνον η επί Τουρκοκρατίας εποχή θα ηδύνατο να συγχωρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT