90 Χρόνια πριν… 19-7-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενταετές

Εξακόσια νέα αεροπλάνα, δεκαπέντε νέα αεροδρόμια, ισχυρά εναέριος δύναμις διά την εσωτερικήν άμυναν της χώρας, αύξησις των αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών και προβολέων, άμεσος ενέργεια διά την στρατολογίαν πιλότων, πυροβολητών και μηχανικών, αποτελούν το πενταετές πρόγραμμα το οποίον ο κ. Μπάλντουιν θα υποβάλη προς έγκρισιν εις το Βρετανικόν Κοινοβούλιον. […] Τα μέτρα ταύτα πιστοποιούν ότι η Μεγάλη Βρεττανία απεφάσισε να συμπληρώση τους εξοπλισμούς της διά να μη ευρίσκεται από της απόψεως ταύτης εις μειονεκτικήν θέσιν έναντι των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων.

Φλέγον

Το αποκαλυπτικόν άρθρον του τέως αρχισυντάκτου των «Τάιμς» κ. Ουίκαμ Σηντ περί των γερμανικών προετοιμασιών διά τον χημικόν και βακτηριδιολογικόν πόλεμον εξακολουθεί να σχολιάζεται υπό της γαλλικής Κοινής Γνώμης. Ο Τύπος τουλάχιστον δεν έπαυσεν να το θεωρή ως θέμα ανανεούμενης επικαιρότητος, εις δε τας συγκεντρώσεις και των πλέον απλοϊκών ανθρώπων αποτελεί φλέγον ζήτημα συζητήσεως.

Διαιτησία

Την νύκτα η πόλις εμφανίζει εις τας οδούς νεκρικήν ηρεμίαν. Η υποβληθείσα πρότασις περί διαιτησίας αποβλέπει κυρίως τους λιμενεργάτας, οι αδιάλλακτοι όμως ηγέται των απεργών ζητούν όπως υποβληθούν εις διαιτησίαν όλα τα αιτήματα. […] Λόγω της συνεχιζομένης απεργίας εκηρύχθη ο Στρατιωτικός νόμος εις Αγιον Φραγκίσκον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT