90 Χρόνια πριν… 20-7-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καπέλο

Εις την Αμερικήν, η χαριτωμένη ηθοποιός Κλαιρ Τρέβορ ενεφανίσθη με το ιδιόρρυθμον καπέλλο, το οποίον αποτελεί την τελευταίαν λέξιν της γυναικείας μόδας. Το κομψόν αυτό καπελλάκι είνε εψάθινον και έχει τα μπορ γυρισμένα προς τα επάνω. Εις συμπλήρωσιν της πρωτοτυπίας της, η Κλαιρ Τρέβορ στολίζει το μέτωπόν της με μικρόν στεφάνι από άσπρα λουλούδια.

Λεγεών

Η εκστρατεία την οποίαν ανέλαβον οι Καθολικοί της Αμερικής υπέρ της ηθικής εξυγιάνσεως της κοινωνίας σημειώνει μεγάλην επιτυχίαν. Εις την κίνησιν ταύτην προσεχώρησαν επίσης ο προτεσταντικός κλήρος, οι Εβραίοι ραββίνοι και πολλαί άλλαι θρησκευτικαί κοινότητες. Διά την αποτελεσματικωτέραν διεξαγωγήν του εξυγιαντικού αγώνος, συνεστήθη ειδικός σύνδεσμος ο οποίος ωνομάσθη Λεγεών της Ηθικής. Τα μέλη της μποϋκοτάρουν όχι μόνον τους επιληψίμους κινηματογράφους, αλλά και όλα τα ελαφρά θέατρα.

Επαυσε

Δεν είνε εύκολον να σχηματίση η δημοσία γνώμη του εξωτερικού μίαν ιδέαν περί της εντυπώσεως την οποίαν επροξένησεν ο λόγος του «Φύρερ» εις το γερμανικόν κοινόν. Και τούτο διότι η λεγομένη «κοινή γνώμη» έπαυσε να υπάρχει και να εκδηλώνεται εις την Γερμανίαν των Εθνικοσοσιαλιστών, αφού δεν υπάρχει πλέον μέσον διά του οποίου δύναται ο λαός να εκφράζει τας σκέψεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT