90 Χρόνια πριν… 21–7–1934

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΑΣΥΝΗ: Εις την Αμερικήν φαίνεται ότι η νεολαία βιάζεται πολύ να γνωρίση τα αγαθά του συζυγικού βίου. Απόδειξις η καινοτομία την οποίαν καθιέρωσαν από τριών μηνών οι φοιτηταί και αι φοιτήτριαι του Πανεπιστημίου του Μπρούκλιν διά να διευκολύνουν την ταχείαν αποκατάστασίν των. Οι λαμπροί αυτοί νέοι ίδρυσαν εις το Πανεπιστήμιόν των ένα τέλειον γραφείον συνοικεσίων. Ειδική υπηρεσία κρατεί λεπτομερή κατάλογον των υποψηφίων νυμφών και γαμβρών, με τας φωτογραφίας των και την προσωπικήν των κατάστασιν. Η ιδέα εσημείωσεν μεγάλην επιτυχίαν. Εις το διάστημα των τριών αυτών μηνών συνήφθησαν εξήκοντα γάμοι μεταξύ φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Μπρούκλιν.

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ: Ο γυμνισμός παύει πλέον να είνε της μόδας. Αυτήν την είδησιν αναγγέλλει το γνωστόν περιοδικόν της ανδρικής μόδας Αδάμ, το οποίον προσθέτει ότι τα πολύ ανοικτά «μαγιώ» θ’ αντικατασταθούν εφέτος με άλλα σεμνότερα. Επίσης, κατά το λουτρόν οι άνδρες θα φορούν πλήρη ελαφρά κοστούμια. Η καταδίκη αύτη εκρίθη απαραίτητος ύστερα από τας υπερβολάς εις τας οποίας τελευταίως είχον παρασυρθή πολλοί γυμνισταί και αι οποίαι είχον προκαλέσει ζωηράς διαμαρτυρίας εκ μέρους πολλών κοινωνικών οργανώσεων. Επειδή δε υπάρχει αρκετός σνομπισμός εις τον κόσμον, ελπίζεται ότι τα κελεύσματα της Α.Μ. της Μόδας θα πείσουν ευκολώτερον και θα επαναφέρουν εις την τάξιν όλους εκείνους οι οποίοι, αδιαφορούντες εντελώς διά την κοσμιότητα, επεκαλούντο την μόδαν διά να δικαιολογήσουν την γυμνικήν τους επίδειξιν.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ: Εις την Αγγλίαν ήρχισε, τας τελευταίας αυτάς ημέρας, ζωηροτάτη πολεμική εναντίον των οδηγών αυτοκινήτων και ζητείται να περιορισθή η ταχύτης των αυτοκινήτων όχι μόνον εντός των πόλεων, αλλά και εις τους εξοχικούς δρόμους. Εννοείται ότι οι αυτοκινητισταί διαμαρτύρονται εντόνως διά τας αποδιδομένας εις αυτούς κατηγορίας και αποδίδουν όλα τα δυστυχήματα εις την απροσεξίαν των πεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT