90 Χρόνια πριν… 23-7-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστραπιαίως

Ο στρατάρχης Πεταίν, ομιλών εις το συνέδριον των Γάλλων εφέδρων αξιωματικών συγκροτηθέν εις Σαιν Μαλό, ανέπτυξε τας αντιλήψεις του περί του μελλοντικού πολέμου και περί των μέτρων τα οποία η Γαλλία δέον να λάβη διά να είνε έτοιμη όπως τον αντιμετωπίση. Ο κ. Πεταίν είπε: «Ο πόλεμος του μέλλοντος θα εκραγή αστραπιαίως. Σεις οι ηγέται του οφείλετε να οδηγήσετε τα στρατεύματά μας εις την μάχην όπως ακριβώς εκάματε κατά τα πρόσφατα γυμνάσια ίνα καταστή δυνατόν όπως από της πρώτης στιγμής της συρράξεως εξεσφαλισθή η νίκη διά του αιφνιδιασμού και της τόλμης, δύο παραγόντων οι οποίοι θα κρίνουν τον πόλεμον».

Επανάστασις

Από την Γαλλικήν πρωτεύουσαν αγγέλλεται μια μικρά επανάστασις η οποία θα σημειώση νέον σημαντικόν σταθμόν εις την φωνογραφικήν τέχνην. Ενας εφευρέτης, ονόματι Λουί Ζαφφάρ, ανεκάλυψε σύστημα διά του οποίου θα αποτυπούνται επί ενός μόνον φωνογραφικού δίσκου, ή επί μιας όψεως του δίσκου, μουσικά ακροάματα διαρκείας μίας και πλέον ώρας. Η ενδιαφέρουσα αυτή τελειοποίησις θα επιτρέψη την απόδοσιν μετά της μεγαλυτέρας ευκρινείας και εις μίαν μόνον φοράν άνευ διακοπών ή περικοπών ολοκλήρους συμφωνίας και ολόκληρα ακόμη μελοδράματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT