90 Χρόνια πριν… 25-7-1934

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόληψη

Μία από τας βαθύτερον ριζωμένας προλήψεις των Αγγλοσαξωνικών λαών είνε η ιδέα την οποίαν ούτοι έχουν περί της κατωτερότητος των αντιπροσώπων της μαύρης ή της κίτρινης φυλής. Εις την Αμερικήν, πολλοί λευκοί αποφεύγουν να εισέλθουν εις δημόσια κέντρα όπου συχνάζουν μαύροι, εις δε την Αγγλίαν καμμία γυναίκα δεν καταδέχεται να λάβη ως σύζυγόν της Ασιάτην ή Αφρικανόν.

Δικαιοδοσία

Αγγέλλεται εκ Βερολίνου ότι, κατ’ εκδοθέν επίσημον ανακοινωθέν, ο κ. Γκαίμπελς αναλαμβάνει από σήμερον την γενικήν διεύθυνσιν της υπηρεσίας προπαγάνδας και των εις το εξωτερικόν διαβιβαζομένων γερμανικών πληροφοριών. Επίσης, θα δέχεται τους ξένους δημοσιογράφους και διπλωμάτας. Εις εκ των μάλλον θιγομένων εκ του μέτρου είνε ο Ρόζεμπεργκ διευθυντής του πολιτικού γραφείου επί των εξωτερικών υποθέσεων του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος.

Καύσων

Τηλεγραφούν εκ Νέας Υόρκης ότι αι καταστρεπτικαί συνέπειαι του κύματος του καύσωνος πολλαπλασιάζονται. Εκατομμύρια κατοικιδίων ζώων απειλούνται να αποθάνουν εκ δίψης, αι δε πυρκαϊαί δασών καθίστανται συχναί. Ο αριθμός των νεκρών εξ ηλιάσεως ανέρχεται εις 535 κατά το τελευταίον 24ωρον.


Αυτή την Κυριακή, η Καθημερινή παρουσιάζει την έκδοση «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η αποκατάσταση της δημοκρατίας. Από τον διχασμό στη Μεταπολίτευση.» με δύο ξεχωριστά ντοκουμέντα, που φωτίζουν άγνωστα παρασκήνια από τους πρώτους κρίσιμους μήνες της Μεταπολίτευσης.

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από τη σπάνια και αποκαλυπτική εξομολόγηση του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού και στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Η Καθημερινή (@kathimerini)

Ένα περιστατικό στη διαδρομή από το Ελληνικό έως τη Βουλή που δείχνει πόσο ασταθές και επικίνδυνο ήταν το σκηνικό μέσα στο οποίο επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι. 

Κυκλοφορεί την Κυριακή 28/7. Διαβάστε περισσότερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT