90 Χρόνια πριν… 26-7-1934

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστρία

[…] Διετάχθη περί την 16ην ώρα το 2ον τάγμα του Ομοσπονδιακού στρατού να αναλάβη την εκκένωσιν του κτιρίου της καγκελλαρίας εκ των επαναστατών. Τα ομοσπονδιακά στρατεύματα κατώρθωσαν πράγματι, περί την 4.30 μ.μ. να διεισδύσουν εις το κτίριον υπό την προστασίαν τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Τι διεξήχθη μετέπειτα είνε απολύτως ακαθόριστον. Είνε μόνον πιθανόν ότι την στιγμήν εκείνην ετραυματίσθη θανασίμως ο καγκελλάριος Ντόλφους.

Πυρκαγιές

Αι πυρκαϊαί δασών ήρχισαν εκδηλούμεναι εις διάφορα σημεία της χώρας. Δοθέντος δε ότι καθ’ έκαστον θέρος το πυρ αποψιλώνει μεγάλας εκτάσεις πρασίνου, δεν είναι διόλου απίθανος η πρόβλεψις ότι μετά τινά έτη δεν θα υπάρχη εις την ευτυχή ταύτην χώραν ούτε ίχνος χλωρίδος. Δεν είναι δυνατόν άρα γε να ληφθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται, προτού η Ελλάς μεταβληθή εις πετρώδη έρημον;

Ελλειψις

Λόγω του υπερβολικού καύσωνος παρετηρήθη χθες έλλειψις πάγου. Η παραγωγή δεν επήρκεσεν εις την ζήτησιν και πολλά κέντρα εστερούντο πάγου. Την διανομήν του πάγου εις τα παγοποιεία επώπτευον αστυνομικά όργανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT