90 Χρόνια πριν… 6-8-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκάνγκστερ

Ο «Εκόνομιστ» γράφει ότι από της ανόδου του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού εις την εξουσίαν η ηπειρωτική Ευρώπη ευρίσκεται υπό την τρομοκρατίαν γκάγκστερς. «Η τρομοκρατία αύτη εκορυφώθη με τους αθρόους επισήμους τυφεκισμούς εις την Γερμανίαν και τον φόνον του Ντόλφους. Ουδέποτε εις την Ευρώπην υπήρξε κατάστασις περισσότερον περίπλοκος. Η Αγγλία και η Γαλλία είνε αι μόναι ισχυραί Δυνάμεις, αι οποίαι μπορούν να σώσουν την κατάστασιν».

Διάδοση

Η ιδέα της τεχνητής γονιμοποιήσεως αρχίζει να διαδίδεται ευρύτατα. Πολλοί διαπρεπείς Αγγλοι γυναικολόγοι θεωρούν την μέθοδον ταύτην ως το πλέον ασφαλές μέσον, διά του οποίου αι άτεκνοι οικογένειαι θ’ αποκτήσουν απογόνους. Η μέθοδος αύτη χρησιμοποιείται ήδη από πολλών ετών υπό της αγγλικής αριστοκρατίας διά την οποίαν η απόκτησις κληρονόμων αποτελεί σπουδαιότατον ζήτημα, λόγω της μεταβιβάσεως του τίτλου ευγενείας και της περιουσίας.

Παντοπωλεία

Κατ’ ανακοίνωσιν των Συνεργαζομένων Επαγγελματικών Σωματείων από της πρωίας της σήμερον Δευτέρας τα παντοπωλεία, λαχανοπωλεία κ.λπ. θα παραμείνουν κλειστά εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά την μη εισέτι επίλυσιν των αιτημάτων των άτινα από καιρού έχουν υποβληθή εις την αρμοδίαν υπηρεσίαν του υπουργείου Εσωτερικών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT