90 Χρόνια πριν… 7-9-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φασισμός ή σεμινάριο

Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι ο κ. Μουσολίνι εις άρθρον του, δημοσιευόμενον εις το «Πόπολο ντ’ Ιτάλια», επαναλαμβάνει όσα κατά την πρόσφατον αγόρευσίν του επί τη λήξει των γυμνασίων του ιταλικού στρατού είπε περί της ανάγκης του μιλιταρισμού. «Διακηρύσσομεν και πάλιν ότι η φασιστική Ιταλία πρέπει να είναι μιλιταριστική εφ’ όσον μόνον διά του μέσου τούτου δύναται να ελπίση ότι θα εξέλθη νικήτρια εξ ενδεχομένου πολέμου. […] Οι φασισταί εκείνοι, οι οποίοι είνε ανίκανοι να εννοήσουν την γλώσσαν την οποίαν ομιλούν τα πράγματα, πρέπει να σπεύσουν να εκλέξουν μεταξύ του φασισμού και του σεμιναρίου, δεδομένου ότι ο φασισμός δεν δύναται να ανεχθή ανάνδρους εντός των τάξεων αυτού».

Λούθηρος

Τετρακόσια έτη παρήλθον από της εποχής που ο Λούθηρος μετέφρασε την Αγίαν Γραφήν και η επέτειος αύτη πανηγυρίζεται τας ημέρας ταύτας μετά πάσης λαμπρότητος όχι μόνον εν Γερμανία αλλά και εις όλας τας Προτεσταντικάς χώρας, διά τας οποίας η μετάφρασις αύτη αποτελεί, ως γνωστόν, σπουδαιότατον ιστορικόν γεγονός. Επί τη ευκαιρία ταύτη, ωργανώθη εις την Βυρτεμβέργην έκθεσις των κειμηλίων του μεγάλου θρησκευτικού μεταρρυθμιστικού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα πολύτιμα χειρόγραφα της περιφήμου μεταφράσεως.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT