90 Χρόνια πριν… 19-9-1934

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγία Σοφία

Το σημαντικώτερον γεγονός των τελευταίων ημερών είνε, αναμφισβητήτως, η απόφασις της Τουρκικής Κυβερνήσεως όπως μετατρέψη τον ναόν της Αγίας Σοφίας εις μουσείον της Βυζαντινής τέχνης. Εις το εξής το μοναδικόν αρχιτεκτονικόν αριστούργημα του Βυζαντίου, το οποίον από του 1453 είχε μεταβληθή εις Μουσουλμανικόν τέμενος, θα είνε το εντευκτήριον των περιηγητών οι οποίοι θα συρρέουν από όλον τον κόσμον διά να το θαυμάσουν.

Γόησσα

Η Γκρέττα Γκάρμπο, η ξανθή γόησσα του κινηματογράφου, κερδίζει περισσότερα από κάθε άλλην γυναίκα εις τον κόσμον. Κατά τας πληροφορίας των αμερικανικών εφημερίδων, από τα διάφορα φιλμ εις τα οποία πρωταγωνιστεί εισπράττει ετησίως 90.000 λίρας, ήτον 47 και πλέον εκατομμύρια δραχμών.

Προπαίδευσις

Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι το υπουργικόν συμβούλιον ενέκρινε τα διατάγματα δι’ ων προβλέπεται η στρατιωτική προπαίδευσις της νεολαίας από του 8ου μέχρι του 21ου έτους, διά των οργανώσεων των Μπαλίλα και των Αβαγκουαρντίστι. Οι έφεδροι επίσης θ’ ασκούνται επί μιαν δεκαετίαν κατατασσόμενοι εις τας φασιστικάς οργανώσεις, αίτινες θα εκτελούν ασκήσεις εκάστην Κυριακήν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT