90 Χρόνια πριν… 20-9-1934

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδικος

Ο υπουργός των Εξωτερικών φον Νώϋρατ ετόνισεν ότι η Γερμανία ζητεί πλήρη ισοτιμίαν διά να δυνηθή να καταστή αποτελεσματικός παράγων ειρήνης εις την Ευρώπην. Ανεφέρθη είτα εις το ζήτημα του Σάαρ και ετόνισεν ότι το δημοψήφισμα θα δείξη πόσον ήτο άδικος ο διακανονισμός του 1919 αφού ο πληθυσμός της περιοχής ταύτης από 1.200 ετών δεν έπαυσε να είνε καθαρώς γερμανικός.

Γυμνισταί

Οι Αγγλοι γυμνισταί προσπαθούν να θέσουν εις εφαρμογήν τας αποφάσεις τας οποίας εψήφισαν κατά το τελευταίως συγκροτηθέν εθνικόν συνέδριόν των. Προς τον σκοπόν τούτον συνήλθεν εις μυστικήν σύσκεψιν η οκταμελής διευθύνουσα επιτροπή των, η οποία συνεζήτησε τα μέσα διά των οποίων θα πραγματοποιηθούν ταχύτερον οι σκοποί των. […] Απεφάσισαν να ιδρύσουν μιαν μετοχικήν εταιρίαν υπό τον τίτλον «Φυσιολατρική Ενωσις Αήρ και Ηλιος», της οποίας τα κεφάλαια θα διατεθούν διά την αγοράν οικοπέδων εις διαφόρους πόλεις διά να εγκαταστήσουν μόνιμα κέντρα.

Λουτράκι

Κατ’ ανακοίνωσιν της Επιτροπής Εορτών, αι εορταί επί τη λήξει της θερινής λουτρικής περιόδου εις το Λουτράκι απεφασίσθη να δοθούν ανυπερθέτως το Σάββατον 22αν τρέχοντος. Αι εορταί δίδονται υπό την προστασίαν του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χάριν των πολυπληθών εις το Λουτράκι ξένων ως και ημετέρων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT