90 Χρόνια πριν… 21-9-1934

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπάθεια

Η θερμή υποδοχή την οποίαν επεφύλαξεν εις τους υψηλούς ξένους της χώρας η ελληνική πρωτεύουσα δεν αποτελεί εκδήλωσιν συνήθους φιλοφροσύνης προς επιφανείς επισκέπτας της. Το διαδοχικόν ζεύγος της Σουηδίας ημπορεί να είναι απολύτως βέβαιον ότι η χθεσινή εξαιρετική λαϊκή συρροή και αι επευφημίαι αποτελούν ειλικρινείς απηχήσεις των αισθημάτων της βαθυτάτης συμπαθείας και εκτιμήσεως του ελληνικού λαού.

Σπάνια

Οι παρακολουθούντες τα αστρονομικά φαινόμενα δεν πρέπει ν’ αμελήσουν σήμερον να παρακολουθήσουν την ανατολήν ή την δύσιν της σελήνης. Κατ’ ανακοίνωσιν των αγγλικών αστεροσκοπείων η σημερινή πανσέληνος συμπίπτει με την φθινοπωρινήν ισημερίαν, φαινόμενον το οποίον δεν παρατηρείται συχνά. Αλλη σπανία σύμπτωσις είνε ότι η πανσέληνος θα ευρίσκεται πλησιέστατα προς τον πλανήτην μας, διά τον λόγον δε αυτόν θα φαίνεται μεγαλυτέρα και περισσότερον χρυσίζουσα.

Τεθειμένη

Κατά την απουσίαν του κ. Βενιζέλου, οι λοιποί αρχηγοί του Εθνικού Συνασπισμού έφθασαν εις το συμπέρασμα ότι μόνη η υποψηφιότης του κ. Βενιζέλου [για την προεδρία της Δημοκρατίας] παρείχε βάσιμα δεδομένα επιτυχίας και τοιουτοτρόπως, όταν επέστρεψεν, εύρε τεθειμένην την υποψηφιότητά του διά την περίπτωσιν καθ’ ην δεν θα επήρχετο συνεννόησις προς την Κυβέρνησιν προς αποκατάστασιν ομαλωτέρου πολιτικού βίου, ότε θα εξελέγετο ο κ. Ζαΐμης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT