90 Χρόνια πριν… 22-9-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρότης

Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι η σοβαρότης της εσωτερικής καταστάσεως ηνάγκασε την κυβέρνησιν να συγκροτήση χθες έκτακτον υπουργικόν συμβούλιον, κατά το οποίον ο υπουργός των Εσωτερικών εξέθηκεν εις τους συναδέλφους του τ’ αποκαλυφθέντα σχέδια των Μαρξιστών προς ανατροπήν του σημερινού καθεστώτος, άτινα θα ετίθεντο εις εφαρμογήν εντός της εβδομάδος. Ο υπουργός ανέφερεν ότι εις το κέντρον των κομμουνιστών και σοσιαλιστών ευρέθησαν μεγάλαι ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

Προστασία

Κατόπιν των αθρόων αγωγών εξώσεων απόρων μισθωτών, τους οποίους επροστάτευσε μέχρι τέλους Αυγούστου ε.ε. το λήξαν ενοικιοστάσιον, ο υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Ταλιαδούρος εν συνεργασία μετά του κ. Πρωθυπουργού, απεφάσισε να λάβη ωρισμένα μέτρα προστασίας των απόρων μισθωτών. Ούτω, ο κ. Ταλιαδούρος απεφάσισεν όπως εις το νέον διάταγμα περί δικαιοστασίου περιληφθή διάταξις, κατά την οποίαν αναστέλλεται υποχρεωτικώς η εκτέλεσις αποφάσεων περί εξώσεως.

Τυφώνας

Αγγέλλεται εξ Οσάκας ότι διακόσια εικοσιπέντε παιδιά εφονεύθησαν και οκτακόσια είκοσι ετραυματίσθησαν από τον τυφώνα, ο οποίος κατέστρεψε 47 σχολεία εις την περιφέρειαν της Οσάκας. Χίλια οκτακόσια οκτώ οικήματα κατεστράφησαν τελείως και διακόσια εξήκοντα μερικώς. Εκ της πτώσεως των οικιών εφονεύθησαν ενενήκοντα άτομα και διακόσια ενενήκοντα οκτώ ετραυματίσθησαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT