90 Χρόνια πριν… 26-9-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αριθμός 534

Κατά χθεσινόν τηλεγράφημα εκ Λονδίνου, σήμερον πρόκειται να γίνη εις τα ναυπηγεία της Γλασκώβης μετά πολλής επισημότητος η καθέλκυσις του νέου θαλασσίου κολοσσού της «Κιούναρ Λάϊν». Εις την καθέλκυσιν αυτήν, εις την οποίαν εδόθη σημασία εθνικού γεγονότος θα παραστή και η βασίλισσα της Αγγλίας η οποία και θα είνε η ανάδοχος του σκάφους. Το όνομα του υπερωκεανείου τηρείται μέχρι της στιγμής ζηλοτύπως μυστικόν, το δε πλοίον υποδεικνύεται μόνον με τον αριθμόν «534». Την καθέλκυσιν θα παρακολουθήσουν πλήθη κόσμου, τα οποία, κατά το ανωτέρω τηλεγράφημα, συρρέουν ήδη εις την Γλασκώβην. Μετά την καθέλκυσιν η Βασίλισσα θα ομιλήση από ραδιοφώνου διά πρώτην φοράν εις την ζωήν της. Το «Αριθμός 534», του οποίου το όνομα θα γνωσθή σήμερον θεωρείται όχι μόνον ως το μεγαλύτερον, αλλά και ως το θαυμασιώτερον σκάφος που συνέλαβέ ποτε η ανθρωπίνη διάνοια.

Συλλαλητήρια

Κατά πληροφορίας εκ Κρήτης ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων κ. Βενιζέλος ετοιμάζει εις τα Χανιά καθώς και εις τας άλλας πόλεις ένοπλα συλλαλητήρια εις τα οποία και θα παρευρεθή. Κατά τας αυτάς πληροφορίας θ’ αποσταλούν εντεύθεν εις Κρήτην διά βενζινοπλοίων όπλα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT