90 Χρόνια πριν… 27-9-1934

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λοχ Νες

Το τέρας του Λοχ Νεςς θα κινηματογραφηθή. Προς τον σκοπόν αυτόν έφθασεν εις την Αγγλίαν ο Αμερικανός Ουίλλιαμσον, συγγραφεύς του έργου «Είκοσιν έτη υπό την θάλασσαν» εξερευνητής των ωκεανών και εφευρέτης του «υποθαλασσίου» κινηματογράφου. Ο Ουίλλιαμσον προτίθεται να κατέβη εις τον πυθμένα της σκωτικής λίμνης, χρησιμοποιών ένα χαλύβδινον σωλήνα, όστις καταλήγει εις μιαν κινηματογραφικήν μηχανήν.

Ακανθαι

Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαυΐας θα είναι σήμερον ο υψηλός ξένος της βουλγαρικής Κυβερνήσεως. Βεβαίως το ταξίδιον του Σέρβου Ανακτος αποτελεί επιστέγασμα των συντόνων προσπαθειών αι οποίαι καταβάλλονται από μακρού ίνα επέλθη η επιθυμητή προσέγγισις των δύο γειτόνων λαών, ρυθμιζομένων των μεταξύ των διαφορών. Παρά την αισθητήν πρόοδον, δεν ημπορεί να βεβαιώση κανείς θετικώς ότι το έδαφος έχει εκκαθαρισθή από όλας τας ακάνθας.

Δικαιοσύνη

Η αντιπολίτευσις δεν πρόκειται να επιμείνη επί της αξιώσεως όπως απαλειφθή εκ του νομοσχεδίου περί στελεχών του στρατού η διάταξις περί ορίου ηλικίας των αντιστρατήγων, αναγνωριζομένου ότι η διάταξις αύτη δεν αποβλέπει ως ενομίσθη κατ’ αρχάς εις την εκ του στρατού απομάκρυνσιν των κ.κ. Οθωναίου, Μαζαράκη, Μανέτα και Τσιμικάλη, αλλ’ εις απόδοσιν δικαιοσύνης εις τους επί μακρόν παραμένοντας εις τον αυτόν βαθμόν υποστρατήγους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT