90 Χρόνια πριν… 28-9-1934

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι ακόμη

Δεν είχε τελειώσει ακόμη η συνδιάλεξις του κ. Λιτβίνωφ μετά του Γάλλου συναδέλφου του και οι εν Γενεύη Αγγλοι και Αμερικανοί ανταποκριταί σπεύδοντες εις το τηλεγραφείον ανήγγειλον εις τας εφημερίδας των ότι εκλείσθη η ρωσσογαλλική συμμαχία. Το γεγονός ίσως δεν είνε αληθές, δηλαδή ίσως δεν είνε ακόμη αληθές.

Επανάληψη

«Μετά νέαν εξέτασιν της καταστάσεως της Αυστρίας, οι αντιπρόσωποι της Γαλλίας, Αγγλίας και Ιταλίας, κατέληξαν εις συμφωνίαν εξ ονόματος των κυβερνήσεών των όπως αναγνωρίσουν ότι η δήλωσις της 17ης Φεβρουαρίου 1934, αναφορικώς προς την ανάγκην της διατηρήσεως της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητος της Αυστρίας συμφώνως προς τας υφισταμένας συνθήκας, διατηρεί όλην την ισχύν της και θα εξακολουθή να εμπνέη την κοινήν πολιτικήν των».

Πιέσεις

Αγγέλλεται εκ Μόσχας ότι υπό του Συμβουλίου των επιτρόπων του λαού και της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής, απεφασίσθησαν πιεστικά μέτρα κατά των δι’ ίδιον λογαριασμόν εργαζομένων αγροτών όπως ούτοι εξαναγκασθούν να μετάσχουν εις τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Αι πιέσεις αύται γίνονται υπό τύπον φορολογιών, αίτινες εις ωρισμένας περιπτώσεις διπλασιάζονται και πολλαπλασιάζονται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT